Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.
Joan Fuster



diumenge, 28 de novembre del 2010

SI entra amb força al Parlament de Catalunya

Solidaritat Catalana per la Independència ha entrat amb força, amb quatre diputats, al Parlament de Catalunya. De moment, i després d'una nit plena de neguits i emocions, em quede amb aquesta dada. Els propers dies intentaré fer l'anàlisi política dels resultats d'aquestes eleccions.

dijous, 18 de novembre del 2010

El primer agent del nou CNI econòmic espanyol

El Govern Espanyol projecta crear un CNI econòmic. Segons informacions confidencials que han arribat a la nostra redacció, aquest és el primer agent que han reclutat:

El nou agent provant alta tecnologia espanyola

Solidaritat amb na Saïda

Saïda Saddouki ha estat condemnada per parlar la nostra llengua al nostre país. Ha de pagar, entre multes i despeses, més de 1.500 €. És una treballadora i necessita la nostra solidaritat, ja que l'han condemnada per fer allò que tots hauríem de fer sempre: parlar català als Països Catalans.



L'Obra Cultural Balear ha obert uns comptes bancaris per a que li pugam fer arribar el nostre suport econòmic:

SA NOSTRA   2051 0099 87 1070011978
LA CAIXA      2100 0011 89 0201740399

Demostrem-li que no està sola!!!!

Portugal 4 - Regne d'Espanya 0

dimecres, 17 de novembre del 2010

El PP llança un videojoc on es dispara contra els immigrants



El PP va llançar ahir un videojoc on convidava a disparar contra els immigrants. La indignació que ha causat el fet els ha obligat a retirar-lo, però el mal ja està fet. Això està tipificat al Codi Penal espanyol, article 510.1:

"Los que provocaren a la discriminación, al odio o a la violencia contra grupos o asociaciones, por motivos racistas, antisemitas u otros referentes a la ideología, religión o creencias, situación familiar, la pertenencia de sus miembros a una etnia o raza, su origen nacional, su sexo, orientación sexual, enfermedad o minusvalía, serán castigados con la pena de prisión de uno a tres años y multa de seis a doce meses."

Investigarà la fiscalia? O la incitació a la violència només és condemnable quan la fa l'esquerra abertzale?

dimarts, 16 de novembre del 2010

La lamentable posició del PSOE envers el Sàhara

El PSOE no vol precipitar-se condemnant la massacre de l'Aiún. Prefereix esperar a que s'haja consumat el genocidi? Doncs ja fa temps que es precipita pel penya-segat de la més absoluta ignomínia. I el cas és que ara vindria al pèl allò que li va dir Talleyrand a Napoleó a propòsit del segrest i execució del Duc d'Enghien: "Sire, això és pitjor que un crim. És un error."

dissabte, 13 de novembre del 2010

STEI, UGT i CCOO a favor de la privatització de l'ensenyament

L'STEI, UGT i CCOO no volen que es deixe de finançar amb sous públics el batxillerat al centres privats, quan el Govern Balear està disposat a fer-ho, atès que l'oferta pública és més que suficient i no cal continuar privatitzant aquest servei.
Aquestos sindicats cada vegada es treuen més la careta i enganyen a menys gent. Diuen ser d'esquerres, però defensen l'ensenyament privat pagat amb doblers públics.
El proper desembre tenim eleccions sindicals a l'ensenyament públic. Jo ja sé qui NO votaré.

dijous, 11 de novembre del 2010

Una reforma electoral vergonyosa

La reforma de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) que entrarà en vigor el 2011 és una autèntica estafa. El sistema d'Hont i l'assignació de diputats per província, que beneficia la despoblada Espanya profunda, converteix un sistema teòricament proporcional en un sistema majoritari pur i dur. I a més sense la vinculació que hi ha a altres sistemes majoritaris, com el britànic, entre diputat i electors. La solució seria assignar els diputats que li corresponen a cada circumscripció proporcionalment al cens d'electors, comptant sempre a un mínim d'un, i que la distribució dels escons que ha aconseguit cada candidatura en una determinada circumscripció es fera pel sistema proporcional pur amb resta major. També caldria eliminar les clàusules de barrera que fan que molts vots no es tradueixen en escons. Per tot plegat m'he adherit a aquest manifest.
Endevineu qui sortiria perdent i per això no vol canviar el sistema? El PPSOE, és clar!
I qui sortiria guanyant? La democràcia!

dilluns, 8 de novembre del 2010

Ens ha deixat Llorenç Ferrer

Ens ha deixat Llorenç Ferrer. Només afegir que vaig tenir el privilegi de treballar amb ell al Bloc de la Universitat de València i que sempre recordaré la seva bonhomia, decència i compromís.

divendres, 5 de novembre del 2010

dijous, 4 de novembre del 2010

El Consell vol privatitzar les escoletes


1- El plural d'"escoleta" és "escoletes", no "escoletas". Si volen escriure bé en espanyol aleshores que usen "guardería" i "guarderías".

2- Privatitzar és que uns particulars es beneficien del que s'ha construït amb diners de tots. Molt propi del PPSOE.

dimecres, 3 de novembre del 2010

Rajoy, el PPSOE i el català

Segons l'ínclit Rajoy (en gallec seria Raxoi, no?) que el bisbe de Roma, altrament dit Papa, (cap d'un Estat teocràtic, per cert) faça la dedicació del temple de la Sagrada Família en la llengua pròpia del país on està ubicat és "lo mejor que le ha pasado al catalán nunca". Ausades, xiquets! Si en vols més, para el cabàs!

Doncs no, Raxoiet meu, no. El millor que li podria passar al català és que el PP i el PSOE, o el PSOE i el PP, monta tanto, el deixaren en pau. En menys d'un mes el PSOE ha paralitzat la tramitació de la ILP per a que pugam veure la TV3 (i canal 9, hehehehehe) a tots els Països Catalans i el PP de les Illes Balears i Pitiüses ha anunciat que quan governe es carregarà la Llei de Normalització Lingüística (que ells mateixos varen votar quan es va fer). Aquest és el perill per al català: el PPSOE. El millor que li podria passar al català: ser l´única llengua oficial d'uns Països Catalans independents dins de la Unió Europea (com ara ho és d'Andorra, i per això és oficial a les Nacions Unides). I deixem-nos de tonteries!