Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.
Joan Fuster



divendres, 27 de maig del 2011

Valoració dels resultats electorals d'Eivissa pel Canvi


Aquesta és la valoració que ha fet la Coordinadora d'Eivissa pel Canvi:

Avui, dia 27 de maig de 2011, Eivissa pel Canvi ha convocat una roda de premsa per a valorar els resultats obtinguts en les darreres eleccions i on han participat Bartomeu Roig i Marisol Torres com a portaveus de la formació.

D'homes i ratolins


L'autor d'aquest discurs va ser Thomas Douglas (20 octubre 1904 - 24 de febrer de 1986). Nascut a Escòcia, va ser pastor Baptista, prominent polític socialdemòcrata canadenc, líder de la Federació Cooperativa de la Commonwealth de Saskatchewan (CCF) a partir de 1942 i el setè primer ministre de Saskatchewan des de 1944 a 1961. Va conduir el primer govern socialista d'Amèrica del Nord i va introduir el sistema de salut públic universal a Canadà. Quan el CCF (Federació Cooperativa de la Commonwealth) es va unir amb el Congrés del Treball Canadenca per formar el nou partit democràtic, el van triar com el seu primer líder federal i va servir en aquest lloc entre 1961 i 1971. El 2004, el van votar "el canadenc més gran" de tots els temps en un concurs televisat a nivell nacional, organitzat per la Canadian Broadcasting Corporation.

Rodríguez


L'autoritat d'un dirigent polític és inversament proporcional a les perspectives electorals.

dijous, 26 de maig del 2011

Cercant pares per la derrota?

Sempre s'havia dit que la victòria té mil pares i la derrota és òrfena. Però sembla ser que hi ha alguns interesats en cercar responsables personals del retrocés que ha patit Eivissa pel Canvi a les darreres eleccions. Tinc per norma no manifestar-me públicament sobre qüestions polítiques importants sense haver expressat prèviament les meves opinions als corresponents òrgans del meu partit. Aquesta norma només me l'he saltada quan no he pogut expressar les meves opinions internament o quan han aparegut publicades informacions que no s'ajustaven a la veritat. Aquesta tarda hi ha una reunió de la Coordinadora d'Eivissa pel Canvi a la qual he estat convidat, tot i no ser-ne membre, en qualitat de candidat per Sant Antoni. Allà diré el que hagi de dir. Intentaré fer una valoració ponderada dels nostres resultats que no caigui ni en el cainisme, ni en la complacència ni en l'autoflagelació. Pensant sobretot en clau de futur i en com assegurar els encerts i no repetir els errors. I en tot cas, recordant sempre que a una organització democràtica tant els èxits com els fracassos són col·lectius.

dimarts, 24 de maig del 2011

Quants en manté la farina!

Entre altres moltes perles, diu un conegut animador polític d'Eivissa que Compromís ha tret 5 diputats a les Corts Valencianes i 6 regidors a l'Ajuntament de València. Si es documentara una mica abans de parlar, sabria que Compromís ha tret 6 diputats a les Corts Valencianes i 3 regidors a l'Ajuntament del Cap i Casal, mentre que EUPV ha aconseguit 5 diputats i 2 regidors. És el que té voler parlar de tot encara que no es tinga ni idea.

dilluns, 23 de maig del 2011

Gràcies!

En unes circumstàncies molt difícils, on fins i tot es va arribar a qüestionar la nostra capacitat per a presentar candidatura a Sant Antoni, hem aconseguit ser presents als comicis amb uns resultats modestos però dignes. Modestos perquè no tenim representació al consistori. Dignes perquè representem l'esquerra sobiranista i ecologista que no s'agenolla davant del PP ni del PSOE. Continuarem treballant.
192 gràcies!

divendres, 20 de maig del 2011

El tercer espai: Eivissa pel Canvi

Divendres passat, el 13 de maig, el diari "Última Hora" d'Eivissa em va publicar el següent article. Us el deixe com a darrera reflexió abans de les eleccions.

EL TERCER ESPAI: EIVISSA PEL CANVI


A Eivissa tenim, malauradament, un sistema de partits que reprodueix gairebé de manera mimètica l’esquema estatal. La II Restauració Borbònica és un règim falsament bipartidista. Falsament perquè no és el resultat natural de la lliure decisió dels ciutadans, sinó un producte artificial creat a partir d’una llei electoral (LOREG) que encotilla i manipula la voluntat dels electors. Ho fa a través de mecanismes com el sistema d’Hont que desvirtua la proporcionalitat, i de la distribució d’escons entre les circumscripcions, que tampoc és proporcional al cens. El resultat és que el vot de tots els ciutadans no val el mateix, sinó que depèn de a quin partit vota i on vota.

Però els partits que es beneficien d’aquesta perversió de la democràcia, el PSOE i el PP, els dos partits dinàstics espanyols, no només estan d’acord en perpetuar aquest robatori a la voluntat popular. També estan d’acord en defensar una institució periclitada com la monarquia, l’única monarquia que s’ha restaurat a Europa després de la derrota del feixisme el 1945. Estan d’acord en un model d’Estat que nega el dret a l’autodeterminació als pobles que l’integren i que està al servei del suprematisme castellanista. Estan d’acord en un model econòmic neoconservador que retalla contínuament drets als treballadors i cronifica l’atur mentre els poderosos guanyen més diners que mai. Com que estan d’acord en gairebé totes les coses importants, el PSOE i el PP redueixen moltes vegades la confrontació política a un pugilat energumènic on al crit de “i tu més” es llencen els plats al cap amagant als ciutadans el debat sobre les qüestions autènticament importants. PSOE i PP, PP i PSOE, monta tanto, són les dues cares de la mateixa moneda espanyola. Ells i els partits que juguen a fer-los d’escolanets.

Aquest esquema bipartidista només es pot trencar des de l’esquerra i el sobiranisme. Les forces polítiques que poden trencar el bipartidisme imperant i proposar solucions reals per als problemes de les persones normals, d’aquells que treballen per a viure, d’aquells que paguen la hipoteca cada mes, d’aquells que estan preocupats per l’educació dels seus fills i l’atenció sanitària dels seus majors, són els partits com el nostre, Eivissa pel Canvi, que es situen fora del consens del PP i el PSOE.

Volem acabar amb aquest fals bipartidisme. Volem construir una societat més justa des de l’esquerra, des del respecte al medi ambient i des del compromís amb el màxim autogovern. Som el tercer espai polític que necessita Eivissa. Un espai no subsidiari dels grans partits estatals, amb un projecte propi i amb plena sobirania política per prendre les millors decisions al servei de la nostra illa i la seva gent. Potser altres han de demanar permís a Palma, Barcelona o Madrid abans de dir segons quines coses. Nosaltres no. L’únic compromís el tenim amb els eivissencs. Qui vulgui més del mateix, ja sap a qui votar. Qui vulgui un canvi, ens té a nosaltres.



diumenge, 15 de maig del 2011

Romanç contra Camps

Al Tall, com sempre, posant-li música al nostre país. A Eivissa no tenim a Paco Camps, però tenim als del PPSOE que volen continuar fent camps de golf!

divendres, 6 de maig del 2011

El futur comença ara


Na Gema Martínez i jo, candidats per Sant Antoni
 Aquest és el lema que hem triat des d'Eivissa pel Canvi per demanar el vostre vot a les properes eleccions municipals, al Consell d'Eivissa i al Parlament de les Illes. Amb ganes de treballar i il·lusió per aconseguir un poble i una illa millor. Si voleu conèixer de primera mà les nostres propostes, el proper divendres 13 de maig a les 20 hores farem una trobada a la Cafeteria Ancos (Carrer del Bisbe Torres, 12) de Sant Antoni on intervindrem els diferents candidats acompanyats de la música d'en Robbin i amb degustació de productes de la terra. Hi esteu convidats!



Miquel Ramon i Marisol Torres, candidats al Parlament
 Per acabar, una curiositat: la paraula candidat ve del llatí candidus que vol dir "blanc lluent". Els qui optaven a algun càrrec es posaven una toga d'aquest color. Jo no tinc cap toga, però sí una voluntat clara i transparent de treballar pel meu poble. Tota la informació sobre les nostres propostes la podeu trobar a:
http://www.eivissapelcanvi.cat/web/

dijous, 5 de maig del 2011

El PSOE es passa la legalitat pel folre.

Avui passejant pel carrer he vist aquests cartells del PSOE demanant el vot quan encara no ha començat la campanya electoral (ho fa a les 12 de la nit). Sense que serveixi de precedent, us pose una de les fotos que he fetes per a que vegeu la poca vergonya que tenen. Els espanyolistes es passen pel folre fins i tot llur pròpia legalitat. Els nostres representants davant la Junta Electoral ja han estat informats per a que posen la denúncia pertinent.

Façana de la seu del PSOE de Sant Antoni, dijous 5 de maig a les 16:00
Per cert, els del PSOE no guanyen a Sant Antoni ni fent trampes, i amb aquestes pràctiques estan posant molt difícil un possible acord per un govern municipal d'esquerres.