Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.
Joan Fuster



dilluns, 30 de maig del 2011

Lapsus linguae

Rubalcaba dixit:  "La relación de Cataluña con España es compleja y tenemos que mejorarla".
Fixeu-vos que no ha dit "amb la resta d'Espanya", ni "amb el conjunt d'Espanya" sinó "amb Espanya". Pel tant admet (supose que inconscientment) que Catalunya i Espanya són ens diferents. Mantes vegades els mateixos espanyols ho tenen més clar que nosaltres.

4 comentaris:

madamebovary ha dit...

Efectivamente, Raimon. Equiparar Cataluña y España como entidades distintas y del mismo nivel va calando. Es el uso normal en periodistas, cronistas y comentaristas en la prensa digamos española. Una cosa, ¿es compatible ser independentista y tener buen humor? Estáis siempre tan enfadados...

Raimon Bono i Iranzo ha dit...

Dona, jo crec que sí. De fet els espanyols tinguereu una famosa "guerra de la independencia" (la que nosaltres anomenem "guerra del francès") i no crec que per això hagueu perdut el sentit de l'humor. De fet supose que tu voldràs que el Regne d'Espanya continue existint com a Estat sobirà i no crec que per això no tingues sentit de l'humor. Per cert, t'agraeixc que contribueixes a la pluralitat d'aquest bloc.
Salutacions cordials!!!!

madamebovary ha dit...

Verás Raimon, el asunto es que yo soy apátrida, atópica, y además dudo de mi existencia, incluso he olvidado mi lengua materna y por eso escribo en castellano. No creo que puedas negarme que la gente nacionalista catalana sale en la tele siempre muy acalorada, aunque te concedo que vistos en TV3 parecen distintos. Si te soy sincera, mis anhelos no están puestos en que el Reino de España (acepto tus términos) sea o no un Estado soberano: mi patria está en la libertad y la igualdad. Por cierto, mi bloc también es rojo, laico y con sentido del humor.
Un saludo

Raimon Bono i Iranzo ha dit...

Estimada Madame Bovary:
Si t'agraden els programes de sàtira política et recomane "Polònia". El fan a TV3 els dijous cap a les 10 de la nit. Darrerament, des que ja no el dirigeix el Toni Soler, ha perdut una mica de causticitat, però tot i així és divertit.
Crec que un programa així seria senzillament impossible a la TVE. Potser els polítics catalans tinguen més sentit de l'humor, o més corretja, que els espanyols. No ho sé. En tot cas et recomane el programa.
Per cert, he afegit el teu bloc a la meva llista de blocs preferits.
Salutacions ben cordials!