Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.
Joan Fuster



dilluns, 26 de novembre del 2012

Majoria sobiranista al Parlament de Catalunya

Si sumem els escons dels partits que defensen clarament el dret a decidir (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP) tenim 87 diputats d'un total de 135. Una majoria sobiranista clara i contundent que permet tirar endavant amb el referèndum per a que els ciutadans de Catalunya puguen decidir sobre el seu futur: és a dir, sobre la dependència o la independència respecte del Regne d'Espanya.

Està clar que el poble de Catalunya no vol que Mas lidere en solitari el procés cap a la independència. El resultat espectacular d'ERC i l'entrada de la CUP al parlament així ho confirmen. Però que Mas no hagi assolit els seus objectius (la majoria absoluta) no vol dir que el sobiranisme haja reculat. Ben al contrari. La independència és ara més a prop, i això ha d'engrescar no només els patriotes del Principat sinó també els del País Valencià i les Illes.
Lamente profundament que SI s'haja quedat fora del parlament. Potser haurien d'haver treballat per assolir un acord preelectoral amb la CUP, i ara hi hauria més diputats independentistes encara. En tot cas gent tan vàlida com l'Alfons López Tena segur que no desapareixerà de la política catalana.
En definitiva, la majoria sobiranista del parlament de Catalunya ens permet albirar un futur esperançador tant per al Principat com a la resta dels Països Catalans.