Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.
Joan Fuster



dimarts, 24 de maig del 2011

Quants en manté la farina!

Entre altres moltes perles, diu un conegut animador polític d'Eivissa que Compromís ha tret 5 diputats a les Corts Valencianes i 6 regidors a l'Ajuntament de València. Si es documentara una mica abans de parlar, sabria que Compromís ha tret 6 diputats a les Corts Valencianes i 3 regidors a l'Ajuntament del Cap i Casal, mentre que EUPV ha aconseguit 5 diputats i 2 regidors. És el que té voler parlar de tot encara que no es tinga ni idea.
Aquestes dues forces polítiques han aconseguit obrir aquest tercer espai des de l'esquerra, sense anar d'escolanets en candidatures del PSOE. Ara, que als que han anat coalitzats amb el PSOE a Eivissa la lleialtat al pacte els ha durat ben poc, amb els seus dirigents fent-li ja l'ullet a Nova Alternativa. Em recorden el títol d'aquella pel·licula d'en Woody Allen, Agafa els diners i corre! A alguns, amb tal de calfar cadira, els tindria igual compartir candidatura amb UPyD si fos menester. Si jo fos de Nova Alternativa amagaria els ànecs, per si de cas. De moment els d'ERC han aconseguit prendre-li el pèl al PSOE (la qual cosa no em fa cap pena), que els ha cedit càrrecs i damunt ha perdut vots. Això els passa als del PSOE per voler enganyar el personal amb coalitzions fantasma (és a dir: amb ectoplasmes sense matèria).
Per cert, és molt curiós que aquest mateix personatge, al mateix article, feliciti tothom menys el seu partit pels regidors obtinguts en solitari a Mallorca. Estarà ja preparant les maletes? Per a ser un furibund antimarxista (està tan obsessionat amb el filòsof de Trèveris com el Jiménez Losantos amb en Carod-Rovira) sap tractar els seus companys de viatge amb maneres pròpies de la més rància tradició leninista. Com mocadorets de paper d'usar i llençar, vaja! És molt interessant l'opinió que sobre aquest individu té en Miquel Payeras, col·laborador habitual d'"El Temps" i un dels millors analistes polítics del nostre país.  Bé, de moment Eivissa pel Canvi s'ha lliurat d'un bon problema. Ara que l'aguanten uns anyets els del PSOE, i quan vulguin tornar a fer un pacte d'esquerres de veritat, ja parlarem. I que s'enrecordin de posar el PTE al programa!
Com diu mon pare: Quants en manté la farina, i ella fina que fina!