Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.
Joan Fuster



dijous, 30 de juny del 2011

Canvia Europa!

Avui he signat el manifest Canvia Europa!, impulsat per polítics i sindicalistes d'orientació socialdemòcrata.
 És un manifest que potser fa uns anys no hagués signat per semblar-me del tot insuficient. Encara em sembla insuficient i políticament tou. No qüestiona el capitalisme com a sistema econòmic per la nostra societat, només proposa una sèrie de mesures per temperar els seus efectes degradants per les condicions de vida de la immensa majoria dels ciutadans europeus.
Entre aquestes mesures estan:
  1. Reduir la càrrega fiscal sobre les rendes del treball i augmentar-la a les rendes del capital.
  2. Combatre eficaçment el frau fiscal.
  3. Crear un sistema impositiu que afavoreixi el medi ambient.
  4. Crear un impost a les transaccions financeres.
Com podeu veure són mesures molt bàsiques, i amb una redacció molt genèrica que tampoc no compromet a massa coses. Aleshores, per què m'he adherit al manifest? Pense que estem en un moment de retrocés total de l'esquerra. Quan s'està perdent una batalla de vegades convé abandonar les posicions militar avançades i concentrar-se en mantenir aquelles que és factible defensar. Una estratègia de resistència mentre ens rearmem ideològicament. I manifests com aquestos s'emmarquen  en una estratègia de resistència.

Però no ens haurem de quedar ací. Del debat de l'esquerra tradicional, del sobiranisme, dels nous moviments socials emergents com el dels anomenats "indignats", haurà de sortir una nova síntesi dialèctica que permeti bastir un nou discurs per l'esquerra en general, i per l'esquerra dels Països Catalans en particular.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA RAIMON EL DIA 5 DE JULIOL VOLEM FER UNA PROTESTA EN LA PORTA DEL AJUNTAMENT DE SANT ANTONI ENCONTRA LA PROPOSTA DE PEPITA GUTIERREZ DE PUYARSE EL SOUS A 10.000 EUROS VOLEN QUE HI ANEU YA QUE TU TENDRIES QUE ESTAR EN EL GOVERN DE SANT ANTONI EL DIMARTS 5 DE JULIOL TESPEREM RAIMON PER FAVOR AJUDANS A QUE SHI AFEJESISE MES GENT UNA ABRAÇADA RAIMON.

Raimon Bono i Iranzo ha dit...

En principi la meva intenció és assistir al Ple junt amb el portaveu d'Eivissa pel Canvi a Sant Antoni. Intentarem que se'ns concedeixi la paraula per expressar la nostra posició contrària tant a la pujada de sous com a l'excessiva quantia de les dedicacions parcials.
Si la vostra proposta és pacífica, tal com espere, no tinc cap inconvenient en estar amb vosaltres abans que comenci el Ple o en finalitzar.
De tota manera crec que no haurieu d'anunciar la vostra proposta anònimament, sinó dient qui sou i convocant-la a través dels mitjans de comunicació.
Salutacions cordials!