Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.
Joan Fuster



dijous, 10 de març del 2011

De l'audace, encore de l'audace, toujours de l'audace


El dirigent revolucionari francès Georges Jacques Danton, quan les tropes prussianes estaven a punt d'ocupar París, va pujar a la tribuna de l'Assemblea Nacional i va encoratjar els diputats amb la famosa frase "Pour les vaincre, il nous faut de l’audace, encore de l’audace, toujours de l’audace, et la France sera sauvée! ". Els prussians van ser derrotats a la batalla de Valmy i la República Francesa va reeixir. Un exèrcit de ciutadans va derrotar un exèrcit de mercenaris.


L'Assemblea local de Sant Antoni d'Eivissa pel Canvi va decidir dijous passat no presentar candidatura a les properes eleccions municipals. Considere que aquesta decisió va ser un error per tres motius:
1- ExC mai no s'ha presentat en solitari a les eleccions municipals, pel tant és una incògnita el resultat que podem traure. Però està clar que gran part dels vots que va obtenir la coalició on participàrem les passades eleccions es pot atribuir a la nostra presència. Les dificultats que ha tingut el PP per nomenar cap de llista (de fet el criteri que han aplicat amb l'actual alcalde, que no va en llistes per estar imputat judicialment, no és el mateix que han aplicat per exemple amb el president Camps) i el fet que el PSOE presente com a cap de llista la delegada d'educació (tenint en compte l'endarreriment del nou institut) juguen a favor nostre. I més si tenim en compte que en pactar ERC (i la seva pantalla GxE) amb el PSOE ens deixen com a única força capaç d'aglutinar un tercer espai no subsidiari dels dos grans partits dinàstics espanyols.
2- Els partits solen obtenir millors resultats a les eleccions al Consell i al Parlament als municipis on es presenten candidatures locals que on no es presenten candidatures municipals. Per dir-ho col·loquialment, el vot municipal "tira" del vot autonòmic. Encara que només siga per solidaritat amb els nostres companys que van a les altres candidatures ja és un bon motiu per a que presentem una candidatura municipal.
3- Un col·lectiu local d'un partit que no presenta candidatura a les eleccions municipals, tot sol o en coalició, no té massa raó d'ésser. Vull dir que el que diferencia un partit polític d'una ONG, un club de debat, una associació esportiva o una lògia maçònica és el fet que aquest es presenta a les eleccions per aplicar el seu programa polític en la mesura que li dóna el suport dels electors.

No m'agradaria que ens quedàrem amb la incògnita de saber quin paper podríem haver fet a les eleccions municipals amb una mica més d'audàcia i confiança en nosaltres mateixos. Ara hi ha convocada una nova assemblea. Espere sincerament que revoque aquesta decisió i que es pose a treballar en la confecció de la candidatura local. El poble de Sant Antoni  es mereix tenir l'opció de votar una força autènticament d'esquerres, sobiranista i ecologista. Una força política realment autònoma i independent no subsidiària del PSOE ni del PP. Seria fantàstic que els ciutadans compromesos derrotaren democràticament als mercenaris de la política.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure Raimon, l'assemblea ha decidit el què ha decidit, i ja està. Jo no estic d'acord amb lo què es va decidir dissapte pasat i m'aguant. Si ho ha decidit l'asemblea toca acatar-ho i no anar escampant coses que ens fan mal.

Anònim ha dit...

Por definición, la RAE describe la palabra 'audacia' como "osadía, atrevimiento".

Creo que comparar una situación de guerra invasora como la que vivió el gran Danton con la posibilidad de ExC de atreverse a concurrir en las próximas elecciones no es del todo acertada a menos que identifique al PP municipal con los prusianos, cosa que dudo. Más bien, pienso que para usted los prusianos son tanto PP como PSOE y eso sin duda entra en conflicto con dos de los tres pilares de los que hacen bandera: izquierdismo y ecologismo.

Si de verdad esos dos valores sobresaliesen sobre el tercero, el pueblo de San Antoni no tendría problema para ser gobernado por un consistorio de fuerzas de izquierdas ecologistas pero mucho me meto que la realidad supera en este caso la ficción.

Desgraciadamente para los ciudadanos, ese tercer pilar llamado soberanismo crea un tupido velo y donde podríamos encontrar avances sociales, gratuidad de los libros de texto para alumnos, limpieza de verdad en las calles y Ses Variades sin asfalto, encontramos frustración, sinsentido y orgullo, mucho orgullo.

'El orgullo divide a los hombres, la humildad los une' Anónimo.

Raimon Bono i Iranzo ha dit...

El que ha decidit una assemblea pot ser revocat per la mateixa assemblea. I dic "assemblea", no coordinadora.
El que fa mal a ExC no és que es sàpiga que l'assemblea de Sant Antoni ha decidit no presentar candidatura. El que realment fa mal a ExC és el fet que l'assemblea de Sant Antoni haja decidit no presentar candidatura. Fins i tot el fet que això es faça públic és positiu en tant que serveix de revulsiu per a que s'esmene aquest gran error. Si no ens agrada una cosa hem d'intentar canviar-la, no obviar-la ni amagar-la.